Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië

Sponsor-acties 2016

Hieronder vindt u een selectie uit de vele sponsoracties in 2016.
Voor een compleet overzicht kunt u kijken op onze Facebook pagina.

2016-03-28 sponsorlunch

De faculteit Educatie (Hogeschool Arnhem & Nijmegen) heeft een geweldige sponsorlunch georganiseerd voor het weeshuis van Zuster Alexa.
De opbrengst is €447,60! Daar zijn we heel erg blij mee! Dank je wel voor jullie geweldige inzet!

2016-11-09 Sponsorbuffet

Ons sponsordiner op 20 november was opnieuw een groot succes, wij danken alle aanwezigen en donateurs voor het mooie bedrag 1027,- euro!

2016-11-09 verblijf in Donggo (Bima-Sumbawa)

Op de laatste dag van mijn verblijf in Donggo (Bima-Sumbawa) hebben Zr. Alexa en haar jongeren vanwege van mijn afscheid op vrijdag 21 oktober 2016 een feestje georganiseerd.
Fascinerend hoe deze jongeren het leven vieren. Velen kunnen prachtig zingen, een instrument bespelen en dansen, wat een talenten.
Wie zijn deze jongeren en waarom zijn ze daar?
Ze zijn tussen de 12 en 20 jaar oud en staan onder begeleiding van zr. Alexa van de Stichting (Yayasan) Kasih Mandiri Bersinar.
Deze stichting heeft velen van hen als baby of jong kind van de straat geplukt en ze een opleiding en opvoeding gegeven.
Nadat ze de middelbare school hebben afgerond zijn ze verplicht 2 jaar naar Donggo te gaan, een soort maatschappelijke stage:
(1) om de praktijk van alle dag aan de lijve te ervaren zoals afwassen, koken, bouwen, timmeren, spulletjes verkopen in een kiosk, op het land werken enz.,
(2) na te denken welke vervolgstudie of beroepsopleiding ze wensen en
(3) niet het onbelangrijkste: waarom en hoe werk ik mee aan de instandhouding van een ‘community’, wat is mijn persoonlijke bijdrage!?

Anton Vandeursen