Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië

SKPI

  
Get Adobe Flash player

2013-10 opvang weeskinderen Jakarta bij Sr. Alexa

Voor 12 collega’s van Pabo Groenewoud Nijmegen en het ILS organiseerde Anton van Deursen voor de tweede keer een fantastische studiereis naar Indonesië, met interessante werkbezoeken aan basisscholen, de universiteit Sanata Dharma in Yogyakarta en enkele projecten van de Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië. We werden o.a. zeer gastvrij ontvangen in het weeshuis van zuster Alexa in Jakarta. De kinderen zingen en dansen voor ons en lieten ons hun prachtige zelfgemaakte manden zien. We hadden ze graag van hen willen kopen, maar meenemen in het vliegtuig bleek niet mogelijk.
Ca 100 kinderen zijn aan de liefdevolle zorg van zuster Alexa toevertrouwd. Er wordt gezorgd voor een slaapplaats, eten en scholing. Oudere kinderen volgen een opleiding en zorgen mede voor de jongere kinderen, totdat zij op eigen benen kunnen staan.
Een bijzondere vrouw is zuster Alexa. Haar weeshuis verdient extra steun. De kinderen verblijven nu in een tijdelijk onderkomen, totdat de nieuwbouw klaar is. Onze kleine financiële bijdrage, als dank aan Anton voor het organiseren van deze indrukwekkende studiereis, zal op deze plek een waardevolle bestemming krijgen.

2013 10 HAN

 Copyright © 2014. All Rights Reserved.